Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Hangszertesztek
2014.08.06 12:52

Rockbass Corvette Basic Acitve 5 teszt by Takács Gábor

RB Corvette Basic Acitve 5 

 

 

Egykori nagy vágyaimat teljesítő első „Warwick-közeli” hangszerem. 23 évesen, elég átlagos keresettel rendelkezve, s a Warwick-okról csak álmodozva megvásároltam eme mai napig nagy becsben tartott RockBass hangszeremet! Ez az igen nagy vigyázás még most is észrevehető akár abból, hogy a hátsó elektronikát takaró fedélen a mai napig a gyári fólia csúnyálkodik! :)

 

Egyből rengeteg pozitív élménnyel ajándékozott meg. Akár a hangszerboltban vásárláskor feltűnően szép hangra, borzasztó erős mélyére, csengő magasaira visszagondolva, akár még az aznap próbahelyiség körülményei között keverőre kötésére gondolok. Előttem az arca a dobosunknak is, mikor a lábgépét szerelgetve felkapta a fejét az első hangra, és „AZTAAA” felkiáltással igazolta helyes választásom!

 

Igen jó állapotnak örvend 12 éves létére, pedig rengeteget volt kézben. Vendéglátós zenekarban játszottam akkoriban, - gondolom, mondanom sem kell, hogy - így főleg a nyári időszakokban minden hétvégét végigzenéltük, ami bizony volt, hogy folyamatos 12 órás használatot jelentett olykor-olykor. Mindig megbízható, kényelmes hangszer. Oké, egy kicsit talán fejnehéz, de nem zavaró, nem akadályoz a játékban. Ha én kibírtam azt a sok időt vele így, már csak Mende-mondának vehetjük ezt a dolgot is! :)

 

10 évesen kapott egy apróbb átalakítást, a hátsó hangszedőt kicseréltem egy EMG LJ-re, nyaknál maradt a gyári MEC. Ezzel sikerült egy olyan variációt elérnem, hogy a MEC-es mély mellé érkezett egy domináns közép hangszín is. Most a meglévő aktív elektronikával továbbra is a mély és magas, valamint a balansszal a közepe szabályozható a hangnak, mivel ugye elöl a durva mély megmaradt, hátul pedig ott van már a középtónust kiemelő hangszedő.

 

Beállítása a hangszernek megint csak szép meglepetés, ugyanis a Warwick honlapján szereplő videót áttanulmányozva nekiestem a hangszernek. A nyak íve, és a húr magassága is könnyen produkálható vele a megadott értékekre. Amivel kevesebbet tud Német testvéreitől, az a 3 irányba állítható hátsó húrláb, és a húrmagasságot is beállítható nyereg. Húrtávom fix 16. Ám jó hír, hogy új szériás RB-k már megkapták a Nagytestvér szerelékeit, így ha valaki most vesz ugyanilyen hangszert, még ügyesebb lehet nálam!

 

Összefoglalva a kis történetet, kis pénzből, egy nagyon szép, és nagyon jó hangzású aktív elektronikás hangszerhez jutottam anno. Szerintem, ha akkor nem vettem volna meg, most biztos pótolnám ezt a hiányt! Abszolút szerethető hangszer, és bátran ajánlom vásárlás előtt állóknak, vegyék kézbe, érdemes!

Webshop link:

https://www.rockforth.hu/spd/1505082305CAALDAWW/Warwick-RockBass-Corvette-Basic-5-huros-Fekete-HP-