Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-309774108

Hírek

2014.11.10 14:53

Roger Mayer pedálok a Rockforthban!

Roger Mayer-ről mit kell tudni?

Angol hangmérnök, és az egyik első gitáreffekt pedál tervező/készítő. Első pedáljait többek között az akkoriban még Yardbirds-ös srácok Jimmy Page, Jeff Beck használták. Amikor Jimi Hendrix Angliába költözött, Roger Mayer vele is barátságot kötött, és szakmai szempontból ez a barátság igen produktív lett. Ismervén Hendrix kísérletező hajlamait és Roger szaktudását, nagyon rövid idő alatt a mai napig meghatározó gitáreffekteket kitaláltak, megterveztek, megépítettek, és persze lemezen és élőben is bevetettek. Az egyik ilyen az ’Octavia’ pedál, ami megismerkedésükkor még nem létezett, de rá két hétre Hendrix a ’Purple Haze’ felvételénél már használta a szólónál, és utolsó fellépéséig nélkülözhetetlen darabja volt fegyvertárának, még a Band of Gypsys koncerteken is használta. Ez volt az első oktáver pedál, ami a megszólaló hanghoz a fölötte levő oktávját rendelte hozzá. Ezen pedál analógiája alapján találták fel később az alsó oktávot a hanghoz rendelő effekteket. Ez az effekt a Hendrix és/vagy pszichedelikus hangokat kedvelő gitárosoknál a mai napig megtalálható a pedal board-on. Philip Sayce, Joe Satriani is előszeretettel használja ezt a hangot. Hendrix óta már tengernyi cég lemásolta ez ’Octavia’-t.

 

Roger és a Jimi Hendrix Experience

 

Viszont aki mindenképpen az eredeti hangot produkáló pedálra akar lecsapni, annak már csak azért is a Roger Mayer pedált ajánljuk, mert ez nem újabb replika, hanem konkrétan a tervező manufaktúrájában kézzel készült darab. Új dizájn, de az eredeti példánynak megfelelő áramkör.

 

Természetesen a kedvenc hangszerboltotokban (Rockforth Kft) elérhetők ezek a különleges termékek, fáradjatok be a Bakáts téri bemutatótermünkbe egy próbára, garantáltan nem fogjátok megbánni! 

 

A termékek a Webshopunkban is rendelhetők: 

https://www.rockforth.hu/spl/635485/Roger-Mayer

Vissza