Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Hangszertesztek
2014.08.05 13:41

Warwick Streamer $$ és Jazzman tesz by Tóth Tivadar

A német Warwick cég mindig is híres volt a modern basszusgitárok gyártásáról. A gyár szériái közül a Streamer az egyik legelterjedtebb, melynek az elkövetkezőkben a $$ modelljét fogom bemutatni.

 

 

A Rockforth Kft. jóvoltából lehetőségem nyílt a hangszer tesztelésére, amit csak röviden  "Mindenevőnek" neveztem el. A névadás miértjére később fogok válaszolni, előtte hadd meséljek  ennek a kiváló hangszernek a kialakításáról.

 

A Németországban készített $$ csavarozott  konstrukciójú, teste amerikai mocsári kőrisből készült, ekanga furnér toppal. Lévén, hogy ezen teszt hangszer natúr színű, látható a kőris fa erezete, ami nekem különösen tetszik. A nyak juharból  készült és ekanga csíkok díszítik. A hangszer aranyozott hardverrel rendelkezik, és már a  hangolókulcsokon is látható, hogy a cég minden apró részletre ügyel. Az egyik legismertebb Warwick  védjegy a "Just a nut" nyereg és a testbe süllyesztett 3 dimenziós húrláb, amellyel a tökéletes  húrmagasságot percek alatt be lehet állítani. A gitárban két MM stílusú passzív hangszedő dübörög,  amihez aktív 2 utas elektronikát szereltek. Én személy szerint a passzív hangzást is kedvelem,  ezért különösen örültem, hogy kapcsolható a hangszer elektronikája. Érdekesség továbbá a két db  3 utas micro kapcsoló, amivel a pickupokat soros, párhuzamos, illetve single-coil üzemmódba  tudjuk kapcsolni, ezáltal rengeteg hangzás kialakítása lehetséges.

 

Most pedig jöjjön a válasz arra, hogy miért is mindenevő a $$. Volt alkalmam több koncerten, többféle stílusban is kipróbálni a hangszert. Minden stílusban kíválóan megállja a helyét. A slapnél irgalmatlan átütő a hangja, egy kis állítgatás után bármilyen soundot elő tudunk varázsolni a  Jaco féle jazz basses soundtól a P-bassen át a MM soundig. Drop D-n is kipróbáltam, és csak annyit  mondanék, hogy falbontó élmény volt. Amit különösen kedvelek a Warwick hangszerekben, az a tipikus,  mindenen átszóló, mással össze nem téveszthető morgós hangzás, ami ezeket a basszusgitárokat  megkülönbözteti más gyártók hangszereitől.

 

Végül pedig hadd meséljek el nektek egy sztorit. A  zenekarom turnéjának utolsó állomásán bedöglött az erősítőfejem. Sajnos nem volt más megoldás,  vonalból kellett játszanom. Kicsit tartottam a dologtól, de a $$ itt sem hagyott cserben. A  koncert végén a zenekar meg is jegyezte hogy ehhez a basszusgitárhoz még erősítő se kell. Bátran  kijelenthetem, hogy a $$ nem egy finnyás hangszer, válogatás nélkül megesz mindent. :)

 

 

 

A hangszer rendelhető a Rockforth Kft. Bakáts téri bemutató termében.